Verpakking van objecten

De opdrachtgever dient zelf te zorgen voor een deugdelijke verpakking van zijn\haar eigendommen. In het atelier worden geen verpakkingsmaterialen opgeslagen en ze zijn daar ook niet verkrijgbaar. Ik kan u wl adviseren over wat u het beste mee kunt brengen om uw object te verpakken, en ik help u in het atelier ook graag bij het inpakken met verpakkingsmateriaal dat u hebt meegebracht. Verpakkingsmaterialen hoeven geen geld te kosten. Er is overal een overschot aan afgedankte dozen en tassen. Luchtkussenfolie is vaak wat lastiger te vinden, en als u het moet kopen is het vrij duur. Maar dit kunt u vervangen door handdoeken, badlakens, washandjes en keukenpapier ( geen kranten en reclamefolders !) 

Bij het achterlaten van een te restaureren object moet het meegebrachte verpakkingsmateriaal weer mee terug naar huis worden genomen.

Als u overgebleven verpakkingsmateriaal wilt weggooien, doet u dit dan s.v.p. op eigen gelegenheid.

Bij het ophalen van een gerestaureerd object brengt u dit verpakkingsmateriaal, inclusief een stevige tas of doos, weer mee naar het atelier, zodat u daarmee uw gerestaureerde object voor de terugreis kunt verpakken. 

Laat het verpakkingsmateriaal s.v.p. niet thuis of in de auto liggen als u het object na restauratie komt ophalen. Neem het s.v.p. mee naar het atelier.

In het atelier is geen extra verpakkingsmateriaal aanwezig, dus ook geen tas of doos.  

Veel mensen zijn zeer gehecht aan hun spullen en geven veel geld uit om ze te laten restaureren. Maar verpakking tijdens het vervoer vinden ze vaak niet zo belangrijk. Geen verpakking of onvoldoende verpakking tijdens het vervoer brengt onnodig risico op nieuwe schade met zich mee. Dat is zonde van het object en van het geld dat men aan de restauratie heeft uitgegeven.  Het is daarom raadzaam om deugdelijk en voldoende verpakkingsmateriaal mee te nemen. Ook bij vervoer met de auto is dit altijd noodzakelijk , omdat het object lopend wordt gebracht vanuit de auto en nr de auto toe.