Geen prijsopgave op afstandVeel mensen willen graag via de telefoon of via de email van mij horen wat de restauratie ongeveer gaat kosten vòòrdat ze met het object langskomen. Dat is bij mij helaas niet mogelijk. Voor een vrijblijvende prijsopgave moet u op afspraak met het object bij mij langs komen. Dat heeft de volgende redenen:
Prijs op maat. Ik heb geen algemene \ gemiddelde prijzen voor restauratiewerkzaamheden, omdat ieder schadegeval uniek is. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.
Voorkomen van teleurstelling. Een prijsschatting op afstand aan de hand van omschrijvingen en\of foto`s van de schade werkt helaas niet goed. Ik moet het echte object zelf goed kunnen bekijken. Omschrijvingen en foto`s blijken vaak achteraf , wanneer de klant alsnog met het object langs komt, onvoldoende informatie te bevatten om de schade duidelijk weer te geven. De schade blijkt soms groter te zijn, of ik ontdek nog andere schade die de klant niet eerder opgevallen is. Ook eerdere lijmpogingen worden vaak pas achteraf ontdekt. In dit soort situaties kan blijken dat een voorlopige prijsschatting op afstand geen goede inschatting is geweest van de daadwerkelijke kosten. Een voorlopige prijsschatting op afstand is dus geen betrouwbare richtlijn voor wat u aan kosten kunt verwachten. U hebt er eigenlijk niets aan. Kom dus gewoon vrijblijvend met het object langs. Dan weten we allebei in één keer waar we het over hebben en wat het daadwerkelijk gaat kosten. Misschien vallen de kosten u mee, maar mocht dat niet het geval zijn, dan is het geen enkel probleem als u beslist om het object niet te laten restaureren. Bovendien is een mondelinge prijsopgave in het atelier kosteloos. Een goedkopere restauratiemethode of een gedeeltelijke restauratie zijn vaak ook mogelijk. Ik kan u hierover adviseren.


Mensen bellen of e-mailen soms alsnog voor een prijsopgave op afstand met één of meerdere van de volgende vragen en argumenten:
... Ik pin u niet vast op de prijsopgave.
... Ik zie het niet zitten om voor een prijsopgave naar Den Haag te komen.
... Ik wil vooraf weten wat het ongeveer gaat kosten want ik wil weten of het de moeite waard is om naar u toe te komen.
... Ik heb het object nog niet in mijn bezit dus ik kan er niet mee langskomen. Ik moet het nog kopen maar ik wil weten wat de restauratie gaat kosten voordat ik het object koop.
... Ik heb elders al een prijsopgave gekregen ter hoogte van ......( een bedrag). Kunt u mij zeggen of het bij u hetzelfde kost, of dat het duurder of goedkoper wordt?
... Mijn object heeft een waarde heeft van ...... ( een bedrag ). Kunt u mij zeggen of de restauratiekosten hoger, lager of gelijk zijn aan de waarde van dit object ?
... Kunt u mij zeggen of ik moet denken aan 10 euro, 100 euro, 1000 euro of 10.000 euro ?
... Kunt u mij zeggen wat de restauratie minimaal en maximaal gaat kosten ?
Welk argument u ook hebt, en hoe begrijpelijk uw argument ook is, u moet tòch echt met het object bij mij langs komen voor een prijsopgave. Neemt u s.v.p. alleen contact op indien u hiermee akkoord gaat.
Uiteraard maak ik een uitzondering voor zeer grote en zware objecten, die vanwege hun omvang en gewicht niet kunnen worden vervoerd, of voor objecten die vast gemetseld zijn en die niet kunnen worden losgemaakt zonder schade aan te richten. Dergelijke objecten zal ik op locatie moeten bekijken voor een prijsopgave .  Een eventuele restauratie zal hierna ook op locatie moeten plaatsvinden.