Verschillende manieren om een prijsopgave aan te vragen

Om een prijsopgave te kunnen geven moet ik een object eerst bekijken. Het beste is dat u het object (geheel vrijblijvend) naar mijn atelier in Den Haag brengt. Voor mensen, die ver bij mij vandaan wonen en die weinig tijd hebben zijn er gelukkig ook alternatieven:

 

Foto`s van het object opsturen via email: U kunt foto`s maken van het object en deze aan mij e-mailen. De foto`s hoeven uiteraard geen kunstwerken te zijn, maar het is wèl  belangrijk dat er voor mij op die foto`s voldoende te zien is. Zorgt u er s.v.p. voor ...

...dat u minimaal 1 foto meestuurt waarop het gehele object te zien is.

...dat u scherpe close-ups maakt van de schadeplekken ( de macro-modus op uw camera is hiervoor het meest geschikt).

...dat u de afmetingen van het object vermeldt ( hoogte en breedte in cm).

...dat de afbeeldingen scherp zijn en niet overbelicht ( Flitsen is vaak belangrijk voor een scherpe foto, maar doe dat niet te dicht bij het object omdat dan alle details door de overbelichting verloren gaan. Enige afstand nemen, inzoomen en de flits gebruiken geeft meestal een duidelijke foto.)

 

Foto`s opsturen via de post: Als u niet zo handig bent met het versturen van foto`s via de email, dan mag u ze uiteraard ook uitprinten en in een envelop opsturen naar mijn adres. Een standaardformaat van ca 10x15 cm per foto is geschikt. Een eenvoudige goedkope kwaliteit fotopapier volstaat, maar een print op gewoon wit papier is ook goed indien de afbeelding er scherp op te zien is.  Ook bij uitgeprinte foto`s het verzoek om ervoor te zorgen....

...dat de afbeeldingen scherp zijn en niet overbelicht.

...dat u minimaal 1 foto meestuurt waarop het gehele object te zien is.

...dat u scherpe close-ups maakt van de schadeplekken

...dat u de afmetingen van het object vermeldt ( hoogte en breedte in cm).

...vermeld s.v.p. ook uw adres en telefoonnummer, zodat ik contact met u kan opnemen.

 

Het object opsturen per pakketpost: Mocht het met de foto`s niet lukken, dan kunt u het object ook in zijn geheel opsturen naar mijn adres.  Volgt u s.v.p. de volgende verpakkingsadviezen op:

Gebruik een stevige doos van golfkarton ( geen slappe schoenendoos).

Gebruik een ruime doos ( niet eentje waar het object nèt inpast, dit is de meest gemaakte fout!). Het zwaarder het object, hoe meer bufferruimte het object rondom nodig heeft.

Breng veel verpakkingsmateriaal aan rondom het object. Vul alle overgebleven loze ruimte in de doos rondom het object goed op met bijvoorbeeld papier, piepschuim of houtwol. Het object mag niet kunnen schuiven in de doos!

Zorg dat het object nergens de wand van de doos kan raken. Het object moet als het ware "zweven" in het verpakkingsmateriaal. Breng ook voldoende schokdempend materiaal aan op de bodem ( een veelgemaakte fout is dat deze wordt overgeslagen).

Het object moet zo goed verpakt zijn, dan het heel moeten kunnen blijven indien het pakket van een meter hoogte zou vallen op een harde ondergrond, ongeacht welke kant van de doos naar beneden is gericht ( vandaar dat er ook op de bodem voldoende schokdempend materiaal aanwezig moet zijn),

Speciaal voor oude en antieke poppen van porselein, compositie, celluloid en papier-maché die slaapogen hebben:  brengt u s.v.p. een prop papier aan in de holte van het hoofd om het slaapogenmechaniek te blokkeren. Doet u dit niet, dan gaan de ogen vrijwel altijd kapot door de schokken tijdens het vervoer. U kunt bij de binnenkant van het hoofd komen door de pruik en kopdeksel van het hoofd te lichten. Bij poppenhoofden die van boven helemaal dicht zijn (volkop) moet het hoofd van de romp gehaald worden  en vervolgens moet via het nekgat een prop papier aan de binnenkant worden aangebracht.

Voeg uw contactgegevens bij het object.                                                               Plak de doos zeer grondig dicht.                                                                          Plak of schrijf de extra mededeling " Breekbaar" op de doos

Deze verpakkingsadviezen dienen als hulpmiddel. Als ze goed zijn opgevolgd moet het object vrijwel zeker goed aankomen.  Ze geven echter geen garantie op vrijwaring van schade, en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.  Het verzekerd verzenden van het pakket is aan te raden, maar het postbedrijf vergoed dan alleen de schade bij verlies of diefstal van het pakket, of bij ernstige beschadiging van de doos met schade aan het object tot gevolg. Als de doos intact is, dan moet ik als ontvanger al tekenen voor goede ontvangst voordat ik het pakket kan openmaken, aangezien de goede ontvangst betrekking heeft op de staat van de doos, niet op de staat van de inhoud. Blijkt de inhoud in een intacte doos na opening toch kapot te zijn, dan heeft het aan de verpakking gelegen. Zowel het postbedrijf als ikzelf kunnen daarvoor niet aansprakelijk worden gesteld.