Hoe gaat een atelierbezoek in zijn werk?
Veel atelierbezoekers komen gestrest binnen vanwege het verkeer. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, heb ik hieronder een paar hoofdstukjes gewijd aan o.a.  de parkeergelegenheid en wat tips voor uw reis.
REIS-TIPS (Klik hier voor meer info)
PARKEERGELEGENHEID  (Klik hier voor meer info) 
HET ATELIER  (Klik hier voor meer info)
PRIVACY  (Klik hier voor meer info)


Als u een object ter restauratie aan komt bieden, dan kunt u het volgende verwachten:
De ruimte die u binnenkomt is het atelier waar het restauratiewerk wordt uitgevoerd. De objecten die u daar ziet staan zijn restauratieopdrachten in uitvoering. In het atelier staat een tafel waar u uw object(en) kunt neerzetten zodat ik ernaar kan kijken.
Ik bekijk uw object aan alle kanten om de schade te inventariseren. Het kan daarbij voorkomen dat ik dingen zie die u zelf niet eerder zijn opgevallen.
Ik leg uit op welke manier(en) de schade gerestaureerd kan worden. Tip: Voordat u naar het atelier komt kunt u uzelf alvast via deze website informeren over wat er op het gebied van restauratie bij mij mogelijk is en over wat deze mogelijkheden inhouden. Daarmee wordt het tijdens het atelierbezoek eenvoudig om een keuze te maken uit de restauratie-mogelijkheden die ik aan u voorstel. Klik hier voor de tips voor als u iets komt brengen.
Ik vertel u wat de restauratie gaat kosten. Dit is een vrijblijvende mondelinge prijsopgave.
Als u na deze vrijblijvende prijsopgave besluit om het object bij mij ter restauratie achter te laten, dan wordt er een aanbetaling op de restauratiekosten gedaan. De aanbetaling bedraagt 50% van de totale restauratiekosten. U kunt bij mij pinnen met met bankpassen die zijn voorzien van een Maestro logo ( dit zijn de gangbare bankpassen) of een V-pay logo ( dit is een Europese debetkaart) . Contant betalen is ook mogelijk.  Helaas kunt u bij mij niet betalen met een creditcard.
Ik noteer uw naam, adres en contactgegevens, en ik geef u een bewijs van uw aanbetaling mee.
WANNEER U VERTREKT, NEEM DAN S.V.P. HET VERPAKKINGSMATERIAAL, WAARIN U  HET OBJECT HEBT MEEGEBRACHT ( DOZEN, KRANTEN E.D.) WEER MEE NAAR HUIS. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld badlakens, handdoeken en\of dekbedden in plaats van plastik of papier. Voor zeer kleine objecten zijn washandjes geschikt. Dit materiaal is altijd beschikbaar en u houdt geen rommel over omdat dit "verpakkingsmateriaal"  bij u thuis terug in de kast kan. Hiermee draagt u tevens bij aan het verminderen van afval, en dus aan een schoner milieu.
Nadat u bent vertrokken, ontvangt u van mij 1 of meerdere documenten met daarop 1 of meerdere foto`s van uw object(en), per object een korte beschrijving van de uit te voeren restauratiewerkzaamheden en wat het kost, de totale restauratiekosten , het bedrag dat is aanbetaald en het bedrag dat na restauratie nog betaald moet worden. Op deze documenten vindt u ook al mijn contactgegevens. Ik geef er de voorkeur aan om deze documenten digitaal naar u toe te sturen. Als u niet de beschikking over een computer heeft, dan stuur ik deze documenten per post aan u op. Het maken van deze documenten neemt een dusdanige hoeveelheid tijd in beslag, dat ik besloten heb om klanten hier niet in het atelier op te laten wachten. Vandaar dat u ze ontvangt nadat het atelierbezoek is afgerond.


Als u na de restauratie uw object komt ophalen, dan kunt u het volgende verwachten:
U kijkt uw gerestaureerde object(en) ter plekke goed na om vast te stellen of het resultaat van de restauratie naar uw tevredenheid is.
De resterende restauratiekosten worden door u voldaan.
Er wordt voor u een factuur gemaakt als bewijs van betaling.
Het object wordt goed ingepakt.
BRENG S.V.P. ZELF VERPAKKINGSMATERIAAL VAN HUIS MEE. Laat het s.v.p. niet thuis of in de auto liggen. Anders moet het object onverpakt naar de auto worden vervoert en dat is niet veilig voor het object. Gebruik als verpakking bijvoorbeeld badlakens, handdoeken en\of dekbedden in plaats van plastik of papier. Voor zeer kleine objecten zijn washandjes geschikt. Dit materiaal is altijd beschikbaar en u houdt na afloop geen rommel over omdat dit "verpakkingsmateriaal"  bij u thuis terug in de kast kan. Hiermee draagt u tevens bij aan het verminderen van afval, en dus aan een schoner milieu. Zorg, indien nodig, ook voor één of meerdere geschikte stevige dozen, waarvan de bodem goed dichtgeplakt is.  Als uw object breuken had toen u het ter restauratie aanbood, dan zal het in gerestaureerde staat grotere afmetingen hebben, omdat u niet meer met losse onderdelen te maken hebt die u kunt stapelen of los van elkaar kunt vervoeren. Daarmee moet rekening gehouden worden bij het meebrengen van verpakkingsmateriaal.
Hoeveel tijd kost het ophalen van een object ? Het afhalen van het object duurt vaak minder lang dan het brengen, maar als u meerdere gerestaureerde objecten komt ophalen, reken dat toch voor de zekerheid op minimaal 20 minuten. Vaak denk men:  ik hoef mijn object alleen maar op te halen, dus ik ben snel weer weg, maar het is belangrijk dat u een beetje tijd uittrekt voor het brengen en ophalen van uw object(en) omdat het object goed moet worden nagekeken  en omdat de spullen bij het afhalen voldoende moeten worden ingepakt. Vooral dit laatste wil men vaak uit haast achterwege laten, maar het is zonde om geld aan een restauratie uit te geven, en vervolgens onnodig risico te lopen dat uw object opnieuw beschadigt omdat er nauwelijks verpakking omheen zit...
 
Parkeren:
Parkeer u auto s.v.p. op een plek waar dat is toegestaan. Een foutgeparkeerde auto zorgt voor een haastig atelierbezoek aangezien u genoodzaakt bent om zo snel mogelijk weg te rijden vanwege het risico op een bekeuring voor fout parkeren.
Parkeergeld:
Betaalt u s.v.p. parkeergeld voor tenminste 30 minuten op plaatsen waar er voor parkeren moet worden betaald. In het winkelgebied Apeldoornselaan\Dierenselaan moet altijd parkeergeld worden betaald. In de omliggende straten is parkeren tot 18:00 uur gratis, na 18:00 moet er parkeergeld worden betaald, omdat de parkeerdrukte  in de avonduren het grootst is vanwege bewoners die van hun werk thuiskomen.
Medepassagiers:
Misschien bent u samen met iemand anders met de auto gekomen en wil deze persoon in de auto wachten tot u terug bent van het atelierbezoek. Ik heb vaak meegemaakt dat een opdrachtgever zich tijdens het atelierbezoek hevig gaat haasten omdat een persoon die in de auto achterblijft ongeduldig wordt en gaat bellen. Dit kunt u voorkomen door diegene er vooraf van op de hoogte te brengen dat u 20 minuten ( of langer indien u meerdere objecten bij u hebt) weg zult blijven tijdens het atelierbezoek.
Agenda:
Het is aan te raden om uw andere afspraken niet te krap voor en na uw atelierbezoek te plannen. Dit geldt ook voor degene die eventueel met u meekomt!